Okulumuzun Tarihçesi

Okulumuz 1945 yılında "Rize Erkek Sanat Enstitüsü" adıyla açılmıştır.Tesviye bölümü ile kiralık bir binada eğitim-öğretime başlayan okulumuzun ilk müdürü Hüseyin TEZCAN' dır . Okulumuz,ikinci yılında bugün üzerinde bulunduğumuz tek katlı 3 bölümlük "E" tipi atölyeler binasına taşınmıştır. Uzun yıllar Tesviye,Ağaç İşleri ve Metal İşleri bölümleri ile hizmet veren okulumuzöğrenci sayılarının artması ile atölyeler binasına ek olarak barakalar ilave edilmiş,1968 yılında; derslik, laboratuar, kütüphane, idare odalarının bulunduğu bina ile çok amaçlı salon ve (Şu anda Döner Sermaye Deposu alarak kullanılan) yemekhane salonuna kavuşmuştur. 1967 yılında Elektrik bölümünün açılması ile hizmet binalarımıza iki katlı Elektrik Bölümü binası açılmıştır.
            Bu sıralarda okulumuzun adı önce "Erkek Sanat Enstitüsü" daha sonra "Rize I. Endüstri Meslek Lisesi " olarak değiştirilmiştir. 1988 yılında yapılan ad değişikliği ile okulumuz "Tevfik İleri Endüstri Meslek Lisesi" adını almıştır.Okulumuz bünyesine1989-1990 öğretim yılında Teknik Lise Makine Bölümü,1990-1991 öğretim yılında da Teknik Lise Elektrik Bölümü eklenmiş ve böylece Teknik Lise ve Endüstri Meslek Lisesi Programları yürütülmeye başlanmıştır. 1992-1993 öğretim yılında Çay Teknolojisi ve Telekomünikasyon Bölümlerinin açılması ile Endüstri Meslek Lisesi bölüm sayımız 6,Teknik Lise bölüm sayımız ise 2 olmuştur.2007-2008 Öğretim yılından Anadolu Teknik LisesiBilişim Teknolojileri Alanı,Elektrik Elektronik Teknolojileri Alanı ve Makine Teknolojileri Alanı faaliyete geçmiştir.2010-2011 eğitim öğretim yılında okulumuzun örgün eğitim kısmına toplam1052 öğrenci devam etmektedir Okulumuzda 1 Müdür,1 Müdür Başyardımcısı,4 Müdür Yardımcısı 54.kadrolu öğretmen, 22 Ücretli öğretmen 1 görevlendirme öğretmen 5 teknisyen, 1 memur,1 Görevlendirme Memur , 1 yardımcı hizmetli, 4 SSK'lı çalıştırılan personel görev yapmaktadır. Kurumuzda 36 derslik ve 1052 öğrenci öğrenimlerine devam etmektedir. Ayrıca 243 öğrenci mesleki açık öğretim lisesine devam etmektedir.

Yayın: 26.12.2012 - Güncelleme: 14.09.2023 13:17 - Görüntülenme: 3530